Min Facebook-sida fick nyligen nära cirka 5.800 anhängare, och jag tänkte att det skulle vara trevligt att hjälpa den att nå 6.000 med hjälp av Facebook-annonser (Facebook kan du visa annonser antingen i nyhetsflödet eller i den högra kolumnen, och när folk gillar vad de ser kan de följa din sida direkt genom att klicka på en “https://snorbilligt.se/likes-followers/“-knapp i annonsen).

Med andra ord betalar du lite pengar, folk ser dina annonser, och om de gillar vad du har att erbjuda, de blir din lojala anhängare. Låter ganska bra, eller hur? Förutom den del som säger folk.
Facebook klicka på likes

Vissa människor gör en massa pengar att sälja falska Facebook likes (vilket inte är vad jag var intresserad av, men bär med mig). Dessa används ibland av företag som vill skapa intryck av att ha många kunder för att se mer trovärdiga ut.

Hur fungerar det? Ett av alternativen är att skriva ett datorprogram, så kallad bot, som driver en falsk Facebook-profil. Det “problemet” med detta tillvägagångssätt är att det är mycket lättare att upptäcka att ett datorprogram gör något misstänkt än om en verklig person gör det. Klicka gård operatörer (människor som säljer falska likes) ofta anställa riktiga människor och betala dem för att skapa tusentals falska Facebook-profiler. Dessa är mestadels belägna i utvecklingsländer, men det finns några överallt i världen.

För att dölja sina falska tycke aktiviteter, människor (eller robotar) som driver falska profiler som allt de kan. De gillar dussintals eller hundratals nya sidor varje dag slumpmässigt, varav endast ett fåtal har betalats för. Detta gör det mycket svårare för Facebook att upptäcka misstänkt aktivitet.